Pages

Wednesday, 9 January 2013

Running Man

Ada tak sesiapa kat sini blh dikatakan "hantu" Running Man....fifi ni dh jd...kikikiki,korang tahu tak ape Running Man ni @ RM??..rncangan variety dari Korea ni dh mla famous di seluruh dunia,mula diudarakan dlm bln 5@6 thun 2008...skrg ni dh ada sebanyak 127 episod..rancab0ngan ni mmg byk keseronokannya,tp fifi bkn nak crita or kongsi mengenai rancangan ni...tp,keunikan serta kesempatan yg diambil,olh rncangan sebegini dlm mempromosikan ngra mereka...dlm RM ni,setiap episod dn setiap game yg dia org main,akan membawa para penonton ke tmpag2 yg menarik di korea. Bkn stakat tmpat je tau,tp kepelbagaian makanan juga ditonjolkan..fifi mmg ska sgt tgk joke dia org yg scara spontan...casting dlm RM ni dia org gna nama sbenar dan cast dia pun bkn sebarangan org tau,blh dkatakan cast yg mmg dh ada nama bsr dlm industri hburan Korea...antaranye, Song Ji Hyo, Kim Jong Kook, Yoo Jae Suk, Lee Kwang Soo,Gary,Ji Suk Jin,Haha...smuanya yg tetap ada 7 org,dan yg beznye,setiap minggu/episod,merekan akan menampilkan artis2 pop yg lain jugak...mcm, 2PM! SNSD.....mcm2 lagilah...6ti fifi nk ajak korang tgk rncangan ni...mjg tak merugikan,mlh menghilangkan stress.....kikiki...nk tahu lbh lanjut lagi..selalu lah melayari lmn web ni eak,fifi pun slqlu jgak.. www.kshownows.net..tenz..

Kawan

Salam semua,dah lama tak buat nukilan di blog ni...kali igt nk tulis sedikit entri pasal kawan fifi la...ok,rmai org ada kawan kan...dan mmg wajib lah setio org ada kawan..huuhu....bg yg xda kawan tu mmg "teruk" lah kut...sbb kita hidup kat dunia ni mmg untuk berkawan.....bg yang xmnat nk berkawan@ cari kawan @ berkenalan @ mngeratkan silaturrahim tu...fifi xtau lah nk ckap ape kan...so,bg fifi ni kwan ada mcm2 jenis...bg fifi,kawan boleh dispesifikasikan sbgai teman plg rapat buat fifi slapas my mum n dad....sbbnye...kwn lah tmpat kita bleh berkongsi masalah ygbkadan2 kita fkir n rasa sgn nk bg tau kat mak or ayahnkita....bg fifi..(hahhaaa.asyik2 bg fifi kan...)...kawan yg sebenar ialah seorang yg dapat menerima diri anda yang sebenar....betul tak?...baiklah,dlm hdup fifi,kwn2 fifi smuanye baik2,supporting n memahami...most of my friends are come in various ages n gender,....fifi hi mmg suka cri kwn baru,xkshlah org tu bangsa ape,agama ape oun...as long as they cb tag along with me...lagipun selagi kita berkawan n xbuat ape2 perkara yg melanggar prinsip hidup fifi n syariah Islam,it still be ok....but fifi rmai kwn dri sekolah menengah je...semasa ambol tingkatan 6,STPM???nk ckap rmai xda lah sgt...blh than lah...sbb,fifi beralih arah dri sekolah berasrama penuh,SBP ke sekolah harian biasa...so,agak trkejut jgaklah dan fifi sorang je dri sklah tersbut yg msuk tngktan 6...tapi...ha...ni yg fifi suka sgt kat sekolah ni wlaupun just xsmpai 2 yhun blajar kat situ...tp,bdk2 kat sekolah ni kan amatlah peramah n baik hati...n yg pnting dia org ni sgt lah happy go lucky....kikikii....blajar kat skolah tu mmg bez sgt n byk mndidik fifi untuk mnjadi org yg tahu untuk nilai persahabatn xberdasarkan academik....fifi tahu kbyakan pelajar(not all,i hope there is none)...student katSBP ni,slain member2 dlm bilik dia,kwn2 ygblain tu msti setaraf or same standard ngan dia,especially knlah pndai,bijak...so bru lah ada klas....bg fifi berkawan ngan kategori or standard mcm tu mmg xkan kekal..so,lbh baik cri kwn ngan org yg sudi menerima kita seadanye..hehhee...dh mcm bercinta plakkan...kikiki....ape2 pun,fifi ni suka brkawan ngan org yg easy going n not too complicated about life.....klau ada kwn cm tu pun ok jgak,skurang2nye dpt blajar hidup dln dunia 1 lagi...ok lah...tenz 4 this time...huhuhu...
Gmbar kat bwh ni,salah sorang idola fifi...bkn stakat ada rupa but very good at making friends...hehhee....